εμπωνας

Το σχολείο μας ανήκει στο χωριό του Έμπωνα, ο οποίος ίσως, να μη χαρακτηρίζεται από γραφική αρχιτεκτονική ομορφιά, εντούτοις, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για μια βόλτα στην ενδοχώρα του νησιού, αφού συνδυάζει δείγματα λαογραφίας, ζωντανή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό.

8kaminada 7paxia skia klhmatarias

Πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό χωριό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με πολυάριθμες ταβέρνες οι οποίες προσελκύουν τους λάτρεις του πεντανόστιμου ντόπιου κρέατος. Εδώ βρίσκονται τα περισσότερα αμπέλια. Πράγματι, αν επισκεφθείτε το χωριό την περίοδο του θέρους θα δείτε ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι καλάθια με σταφύλια και στις αυλές είναι απλωμένες σταφίδες που ξεραίνονται κάτω από τον ήλιο.

4hrwwn 4hrwwn

Ο Έμπωνας προσφέρει επίσης μια πληθώρα λαογραφικών δειγμάτων. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα μικρά δρομάκια, να παρατηρήσετε τις πολύχρωμες, χειροποίητες φλοκάτες, να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο και φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πεντανόστιμο κρέας σε μια ταβέρνα. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε και κάποια χορευτική ομάδα, ντυμένη με τις παραδοσιακές φορεσιές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA