Συνέντευξη με τον Αντιπεριφειριάχη Δημόσιας Υγείας

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Γυμνασίου με Λ. Τ. Έμπωνα είχαν την τιμή να πάρουν συνέντευξη από τον κ. Τσουκαλά Νικόλαο, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου στο πλαίσιο του προγράμματος « Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – κάνοντας πράξη τη συμμετοχή».

Σε ερώτησή τους για τους λόγους που ώθησαν τον ίδιο να συμμετέχει στα κοινά απάντησε πως δεν ήταν άλλοι από την ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο και την πίστη πως όταν ακούγονται νέες ιδέες ο τόπος να ωφελείται. Σήμερα, από τη θέση που υπηρετεί, τόνισε πως προτεραιότητά του αποτελεί η υλοποίηση του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η στελέχωση των δομών υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό, όπως με ψυχολόγους. Παρότρυνε τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά στο άμεσο μέλλον, παίρνοντας μέρος τόσο στα Τοπικά Συμβούλια Νέων όσο και σε διάφορους συλλογικούς φορείς. Σε ερώτηση των μαθητών για το αν η ενασχόληση με την πολιτική μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα, ο κ. Τσουκαλάς εκμυστηρεύτηκε πως αυτό είναι αναμενόμενο μετά από μία κακόβουλη κριτική, αλλά η ικανοποίηση που συνοδεύει την επίτευξη στόχων, την επίλυση προβλημάτων και ικανοποίηση χρόνιων αναγκών του τόπου επισκιάζει κάθε αρνητικό συναίσθημα. Μάλιστα, επισήμανε πως η λειτουργία των Λυκειακών Τάξεων του Έμπωνα είναι μία από τις παραπάνω θετικές στιγμές. Κλείνοντας τη συνέντευξη συμβούλευσε τους μαθητές να μην δυσπιστούν απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς, αλλά να τολμούν με κάθε τρόπο να εκφράζουν τη γνώμη τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες στον τόπο τους, γιατί μόνο τότε και οι ίδιοι θα λειτουργούν ως ώριμοι, σκεπτόμενοι πολίτες και η ποιότητα ζωής του τόπου τους ολοένα και θα βελτιώνεται.

Ο Διευθυντής του σχολείου, η υπεύθυνη του προγράμματος κα Δημοβέλη Γιάννα και οι μαθητές/τριες της Α΄ Λυκείου, ευχαριστούν θερμά τον κ. Τσουκαλά γι’ αυτή την πολύτιμη εμπειρία που πρόσφερε στους μαθητές μας, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.